06 helmikuuta 2016

Huber vol. 2

Huomenet! Täällä vielä nautitaan, kun ei tarvi nousta sängystä. Lauantaiaamut on kyllä parhautta kun ei ole kiire minnekään ja saa keskittyä tärkeimpään eli aamupalaan hesarin kanssa. Mutta hetki vielä eilistä.

Meillähän oli hieman erikoiset asumisjärjestelyt syksyn ajan kun toinen oli töissä Helsingissä ja toisella oli koulut kesken Tampereella. Noh torstaina vanha kämppikseni lähti muille maille ja me saatiin TOASin hehkeä perheasunto omaan käyttöön. Tätä piti tietty juhlistaa perjantaitreffeillä! Paikaksi valikoitui Huber, jossa oltiin käyty jo pari vuotta sitten burgereilla. Huber on tamperelainen liharavintola, jossa pääosassa on hiiligrilli. Ravintola on ollut pystyssä jo vuodesta 2012 ja me taidettiin ekan kerran käydä siellä vuonna 2013 tai 2014. Kokemus oli sillon ihan positiivinen. Saatiin ehkä vähän huonot paikat kun ei oltu tajuttu varata pöytää ja hampurilaisen seuraksi otettu vihersalaatti oli aika vitsi.Tällä kertaa kokemus oli kyllä ehdottoman positiivinen! Aloitettiin ilta oluilla. Hanavalikoima oli aika suppea, mutta listalla oli mm. paria eri IPAa, Heinekenia ja Nokian Panimon olutta.

Maku Brewingin IPA ja Nokian Panimon Keisari 66 APA

Ruoan valinta ei ollut vaikeaa, sillä olimme jo etukäteen päättäneet syödä hampurilaiset. Parin vuoden takaisesta uutena asiana oli mahdollisuus valita hevoshampurilainen ja pakkohan se oli testata! Lisukkeeksi vielä kolmeen kertaan paistetut ranut ja majo niin mikäs sen parempaa.

Hevospurilainen

Perinteinen Huberin burger

Ja ne ranut! Milloin sitä tajuaa että yhdet riittää jaettavaksi.

Hevospurilaista voisi kuvailla jopa raikkaaksi. Liha oli erittäin suussa sulavaa ja jätetty rehellisen punaiseksi keskeltä. Leipä oli pehmoisa ja tarpeeksi suolainen. Kokonaisuus oli erittäin toimiva. Huberin burgerin hiiligrillipinta oli taivaallinen ja lisätäytteeksi otettu pekoni oli täydellistä. Pinta oli rapea ja savunmakuinen, mutta itse pekoni oli silti tarpeeksi pehmeä. Pisteet myös hyville ruokailuvälineille, ekaa kertaa oma burgerini ei levinnyt sataan osaan veitsellä leikatessa.

Huberin ehdoton valtti on hiiligrilli. Vaikka vaatteet illan jälkeen tuoksuvatkin savulta, on se aika pieni haitta kokemukseen nähden. Huberin konsepti on siinä mielessä mielenkiintoinen, että tavoitteena oli luoda rento ruokapaikka, johon voi helposti tulla ilman pöytävarausta. Ehkä kuitenkin tässä olisi vielä parantamisen varaa. Tunnelma on vielä jäykähkö ja Huber ei ole sellainen paikka mihin itse poikkeaisi syömään kavereitten kanssa ilman ennakkosuunnittelua. Mietimmekin, että paikasta saisi elävämmän jos alakerran pyhittäisi enemmän pubipuoleksi ja yläkerran ravintolaksi.
Huberin burgerit pitävät tällä hetkellä ykkössijaa burgervertailussa, tälle jää kakkoseksi niin Treffipubin hehkutettu purilainen kuin myös Huurteen burgeri. Ainoa pieni miinus tuli tarjoilusta, sillä aluksi tilaamamme oluet annettiin väärin päin. Siinä piti vähän aikaa miettiä, onko Maku Brewingin seiskavolttinen IPA muka näin vetistä. Muuten ilta oli oikein onnistunut ja jatkui Valoa festareille ja Death Hawksin keikalle, mutta siitä lisää myöhemmin.


-Porilainen&Mustamakkara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti