27 helmikuuta 2016

Kierrepatongit kahdella eri täytteellä


Perjantaina teki illasta vielä mieli jotain suolaista. Oltiin aiemmin huomattu ohje kierrepatonkeihin ja ajateltiin testata niitä. Täytteet improvisoitiin itse, mutta patonkien perusohje otettiin täältä. Patongit kohosivat reilut puoli tuntia ja vielä täyttämisen jälkeenkin vartin, joten pikaruokaa nämä eivät olleet. Täytteet onnistuivat ihan hyvin, mutta olisivat voineet olla parempiakin. Ensi kerralla uudet versiot! Tehtiin siis valkosipulivoipatonki ja yllä oleva kinkkuhässäkkäpatonki. Taikinaa olisi voinut olla vaikka enemmänkin, mutta iltapalaksi nämä riittivät oikein hyvin. Simon valkosipulivoitäyte oli kyllä ehdottomasti parempaa! Ei aivan vielä kaupan valkosipulivoipatongin veroista, mutta ei kyllä kauas jääty. 

Patonki (2 kpl)

2 dl jogurttia 
25g tuorehiivaa
suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja 
2 rkl öljyä

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa taikinaksi. Kun taikinassa on tarpeeksi sitkoa, lisää öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna taikinan kohota 30-40 minuuttia liinan alla. Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan ja kauli levyiksi. Täytä levyt, mutta jätä yhteen reunaan tyhjää. Rullaa kuin kääretorttu niin, että tyhjä sivu jää loppuun. Sulje päädyt ja anna kohota 15 min liinan alla. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.




Valkosipulivoi-täyte

50 g voita
1 rkl valkosipulituorejuustoa
suola
1 valkosipulin kynsi
parmesaania

Lämmitä voi ellei se ole pehmeää. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä suola. Purista seokseen valkosipulin kynsi ja raasta parmesaania noin kourallinen mukaan. 

Perustäyte

4-5 siivua kinkkua
1 tomaatti
puolikas punasipuli
fetajuustoa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kaikki ainekset pienehköksi silpuksi. Poista tomaateista siemenet, ettei täytteestä tule liian vetistä. Laita levyn päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla.


Vartin kohotuksen jälkeen 200 asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi. Päälle on vielä raastettu parmesaania.
Valkosipulivoipatonki. Ei yhtä muhkea kuin toinen, mutta paremman makuinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti