06 helmikuuta 2016

Lauantaiaamun huumaa


Good morning Tampere!
Aamupala on tässä taloudessa pyhä asia, varsinkin viikonloppuisin. Lauantaisin ja sunnuntaisin on aikaa panostaa tekemiseen ja syömisenkin voi suorittaa rauhassa kun ei tarvi vilkuilla kelloa. Meidän viikonloppuaamupalat ovat noudattaneet jo pitkään samaa kaavaa: leipä/croisant + smoothie + kahvi. Nyt lisäksi on tullut tuoremehu, kun Lotta sai lahjaksi kauan halutun mehipuristimen. Aamupala alkaa kokoluokaltaan vastaamaan jo enemmän brunssia ja tällä pärjääkin pitkälle iltapäivään.
Ainoa huono puoli spessuaamupaloissa on se, että ravintoloiden brunsseille ei enää oikein tee mieli mennä. Hinta/laatu -suhde on monesti heikohko ja paremmista brunsseista joutuu maksamaan jo maltaita. Lisäksi varsinkin Helsingin päässä tuntuu olevan sääntö, että brunssi pitää aina varata etukäteen. Mutta emme me ainakaan tiedä mihin aikaan viikonloppuna herätään ja aamulla ei ilman ruokaa pärjää! Tampereella brunssisuosituksen saa Cafe Pispala, jonka pannaribreku oli herkullinen. Lauantaina syömään mahtuu ilman varaustakin, mutta sunnuntaiksi varaus kannattaa tehdä. Paikka ei ole kovin suuri, mutta sitäkin tunnelmallisempi ja kahvia saa santsata.Mutta takaisin meidän brekuun. Tämän aamun tähtinä olivat Lidlin paistopiste-croisantit suolalihalla ja luostarijuustolla, supersekamehu ja kirpsakka smoothie bowl. Mehun pohjana toimivat appelsiinit mutta lisäksi laitettiin kiiviä, inkivääriä, limeä ja omenaa.

Smoothie toteutettiin peruscombona:

Smoothie bowl  (2:lle)
2 banaania
1 kiivi
3-4 dl marjoja 
(tässä puolukkaa ja viinimarjaa)
250 g rahkaa 
(suosittelen jotain muuta kuin rasvatonta)

Ainekset tässä järjestyksessä sauvasekoittimen astiaan tai päin vastaisessa järjestyksessä blenderiin. Päälle esimerkiksi kuivattuja marjoja ja pähkinöitä, chia-siemeniä, psylliumia tai mitä ikinä mielesi halajaa. Maidottomaan version saa korvaamalla rahkan kokonaisella avokadolla ja kasvimaidolla tai -jogurtilla.


Ihanaa viikonlopun alkua kaikille! Me lähdetään matto-ostoksille.

-Porilainen & Mustamakkara

3 kommenttia:

 1. Nam! Kiva nälkäisenä kattoo näitä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään kun huomen aamulla sitte vaa yllättämään Ville vastaavilla!

   Poista
 2. Nam! Kiva nälkäisenä kattoo näitä kuvia!

  VastaaPoista