20 helmikuuta 2016

Paljon kehuttu Ohana Grille


Meidän piti alunperin lähteä lauantai-iltana Gastropub Sohoon burgereille, mutta aamulla Simo ehdottikin lounasburgereita Ohanassa. Ohana Grille sijaitsee Tampereen kauppahallissa ja on saanut paljon hypetystä. Ilmeisesti täältä pitäisi saada Tampereen parhaimmat burgerit. Ohanaan oltaisiin varmasti eksytty jo aiemminkin, mutta kauppahallin aukioloajat hieman vaikeuttavat visiittiä. Arkisin halli on kuuteen asti auki ja lauantaisin neljään. Eli iltasafkaa täältä ei saa ja A-oikeuksia ei ole. Pakko kertoa heti, että me ehkä vähän petyttiin. Tämän paikan burgereita on kehuttu todella paljon, mutta samaan hintaan saa Friends&Brgsista parempaa. Toivottavasti heikohkon kokemuksen voi pistää vain lauantairuuhkan syyksi.


Kun päästiin hieman ennen kolmea paikan päälle, Ohanassa kävi kova kuhina. Jonoa oli jonkin verran ja kaikki lähialueen penkit ja pöytätilat oli varattu. Noh luotettiin, että porukka kyllä liikkuu ja mekin päästiin onneksi mukavasti istumaan aivan tiskin viereen. Keittiötila oltiin eristetty kauppahallin käytävästä vain pleksillä, joten istumapaikoiltamme pääsi suoraan näkemään burgereiden valmistumisen. 

Pointsit alimmalle hashtagille! Vaikka Friends&Brgrs saattaa kyllä olla kova uusi kilpailija...
Listalla oli viitisen burgeria: Tupla-burger (11,50€), Ohana burger (8,00€), Kana-BLT (9,50€), Lammas (12,50€) ja Vege, joka oli loppu. Hinnat ovat ulkomuistista, eli ainakin lammas ja tupla saattoivat olla kalliimpiakin. Parmesan-valkosipuli ranut sai ateriaan 2 eurolla ja erikseen ne olisivat maksaneet 4€. Me valittiin tällä kertaa kanaburger ja Ohana burger, molemmat ranuilla totta kai. 

Nyt on pakko antaa paikalle vähän noottia, sillä tilausten käsittely ei mennyt kyllä ihan putkeen. Me saatiin burgerimme ihan onnistuneesti, mutta ennen meitä erään asiakkaan kolmen saman burgerin tilaus, mutta yksi ilman mausteita, oli muuttunut kahteen samaan burgeriin ja yhteen lastenannokseen. Samoin useammalta kuin yhdeltä hengeltä puuttui toinen burgeri tilauksistaan. Kun itse olimme kassalla, myyjä sähläsi samalla muitten pieleen menneiden tilauksien kanssa. Tuli siis itsekin varmistettua vielä pariin kertaan, että kai meidän tilaus nyt meni oikein. Myyjä oli oikein mukava ja kohtelias, eli ehkäpä syy nyt oli lähinnä kiireisen lauantain. Huomasi kyllä myös keittiön puolelta, että hässäkkä oli kova ja samaan aikaan paistui varmaan kahdeksan pihviä levyllä. 

Ohana burger
Ohana burger oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä.  Kastikkeena oli chipotle, mutta pihvi oli läpikypsäksi paistettu, joten siitä ei makua hirveästi tullut. Tälläistä burgeria ei voi oikein verrata kunnon ravintola-annokseen, kun keittiön kokokin oli vain pari neliötä. Tämä huomioon ottaen, annos oli oikein oivallinen.  Simo tykkäsi!

Kana-BLT
Kana-BLT sisälsi uppopaistettua kanaa, pekonia, tomaattia sekä salaattia. Kastikkeena toimi chipotle.  Kana oli turhan kuivaa, mutta maut olivat ihan hyviä. Tästä burgerista puuttui "se jokin". Leipä oli todella suuri ja ehkä sitä olisi voinut olla jopa vähemmän. Ranskalaiset olivat todella hyvät, joten ne kyllä kannattaa ottaa hampparin kylkeen. 

Ohana Grilleen tulee varmasti mentyä toisenkin kerran, mutta silloin pitää testata jotkut toiset burgerit, sillä nämä eivät oikein vakuuttaneet. Paikka tarvitsisi muutenkin toimivammat tilat, jotka olisivat auki iltaisinkin. Omistajat ovat muuten samat kuin Cafe Pispalassa, jossa mekin käytiin tammikuun lopulla pannukakkubrunssilla. 

Muuten! Keskustassa pyöriessä tuli huomattua tämä:


Hatanpään valtatielle Pure Bistron viereen avautuu huhtikuussa uusi Gastropub! Tällä kertaa paikka keskittyy ilmeisesti burgereihin ja oluisiin, mikä kelpaa meille oikein hyvin. Pieni googlettelu kertoi, että paikan ruokalistaa pystyy testaamaan helmikuun loppuun asti Gastropub Kalevassa. Päivittäin vaihtuva lista sisältää kolme mahdollista annosta uuteen paikkaan ja asiakkaiden palautteen mukaan valitaan lopullinen lista. Melkein harmittaa, että kevään jälkeen työt vievät Helsinkiin pidemmäksi aikaa. Tampereella parasta on juuri tämän tyyppiset gastropubit, joihin voi mennä juomaan erikoisempia oluita ja syömään hyvin kohtuulliseen hintaan. Lisäksi tänne ollaan saamassa Helsingissä mainetta niittäneet  Friends&Brgrs ja Fafa's kohtapuoliin. Tampereen ruokaskene onkin hyvälla mallilla monin osin. Ikävä kaupunkia tulee, mutta onneksi sentää Hook laajentaa Helsinkiin, ettei tarvi pelkän Henry's Pubin siivillä elellä.

-Porilainen & Mustamakkara 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti