17 maaliskuuta 2016

Arkiruokaa: Wokkia kanalla ja katkaravuilla


Simolla on maaginen tatsi, mitä tulee maustamiseen. Dipit valmistuvat ilman ohjeita tai aromivahvennettuja valmisdippejä. Ekoja ite tehtyjä dippejä tulikin tehtyä kun eräs pirttihirmu (heh) ilmoitti ettei halua syödä valmisdippejä, joissa on natriumglutamaattia. Wokeissakin se osaa laittaa juuri sopivasti kaikkea, mutta ainoa huono puoli on, että määriä ei määritelty. Tällä kertaa Lotta iski näppinsä wokin maustamiseen ja lopputuloksesta jäi ehkä puuttumaan se jokin. Hyvää silti tämäkin oli ja tulisuus oli kohdillaan.

Wokki on oivaa arkiruokaa ja mekin alettiin niitä tekemään enemmän kun saatiin sponsoroituna joululahjana wokkipannu. Tämän kerran wokki oli vielä edullistakin, kun ostettiin kasvikset pakasteena ja kana koipireisinä.



Kana-katkarapuwokki (4 annosta)

2 broilerin koipireittä (meillä savuchilimaustettuja)
2 chiliä
3 valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl kanelia
1 tl sitruunaruohojauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
2 rkl harissa-tahnaa
5 kpl kaffirilimelehteä
500 g wokkivihanneksia (Rainbow Oriental)
puoli tökkiä kookoskermaa (1 dl)
puoli pussia katkarapuja (90-100 g)
1 dl pähkinöitä
2 nuudelikiekkoa

Irroita broileri luistaan ja leikkaa pieneksi. Leikkaa myös chilit ja valkosipulit ja yhdistä mausteet (kaikki paitsi kaffirlimetin lehdet). Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja lisää öljyä. Heitä joukkoon chilit, valkosipulit sekä mausteet ja sekoittele hetken aikaa. Lisää kanat ja paista kypsäksi. Heitä joukkoon myös kasvikset sekä kaffirlimen lehdet. Kun kasvikset ovat sulaneet sekä lämmenneet, lisää kookosmaito, katkaravut sekä pähkinät. Keitä nuudelit pikaisesti ja sekoita joukkoon. Syö korianterin sekä srirachan kera. 

Harissa-tahnaa pitäisi löytyä ihan hyvin lähikaupoista ja sillä saa hieman muutettua tulisuusastetta oman maun mukaiseksi. Jos et tiedä mitä etsiä, niin kyseessä on tällainen pikkupurkki:


Wokit ovat tosi hyvää arki-iltojen pelastajia, kun ei oikeen tiedä mitä tekisi ja kauppaankaan ei jaksaisi lähteä. Jos pakkasessa on katkarapuja niin nekin yksinään riittävät. Tämmöiseen ruokaan sopisi myös tofu tosi hyvin.


-Porilainen&Mustamakkara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti