12 maaliskuuta 2016

Fafa's Tampere


Tuli testattua Tampereelle avattu Fafa's perjantaina kaveritreffien nimissä. Karon kanssa saavuttiin paikalle puoli kahdeksan maissa illalla ja paikka oli kohtalaisen tyhjä. Tiskillä olevat nuoret herrat ja neiti ilmoittivat heti alkuun, että jonotusaika olisi yli puoli tuntia, tai oikeastaan 45 minuuttia. Noh tässä kohtaa todettiin, että illan nörttilautapelit koululla jäisivät väliin ja ruoka voittaisi. Sillä aikaa kun arvottiin, mitä tilattaisiin, saatiin taaksemme ovelle ulottuva jono. Ja Tampereen Fafa'sille ovelle ulottuva jono tarkoitti oikeasti jonoa, toisin kuin Isolla Roballa Helsingissä.


Itse tilasin testimielessä tutun feta-munakoisa-falafelpitan chilillä ja Karo taas falafelpitan pestolla ja vuohenjuustolla. Lisäksi otettiin kehutut bataattiranskalaiset, jotka itse asiassa eivät olleet kummoiset.Pitkä jonotusaika johtui Foodoran ja Woltin tilauksista, joita käytiinkin pitkin iltaa hakemassa. Selvästi nämä kuljetuspalvelut ovat Tampereellakin lyömässä läpi, sillä Sitkossa käydessä Woltin kavereita kävi viiden minuutin välein hakemassa tilauksia. Fafa'sin porukka jopa ilmoitti 20:20 jälkeen sisään tuleville asiakkaille, etteivät he enää pystyisi tekemään enempää tilauksia ja käännyttivät porukan takaisin.


Ruuat haettiin nimihuudolla tiskiltä ja heti huomasi, että Tampereen Fafa's ei ole sama kuin Ison Roban mesta. Pitaleivän sisällä oli ihan älyttömän paljon täytteitä, tai oikeastaan salaattia, kurkkua ja tomaattia sekä tabulea. Siinä missä Roban pitan pystyi helposti syömään käsin, hajosi Tampereen pita pitkin pöytää. Tiskillä olikin lautasia, että ruoan olisi voinut syödä haarukalla ja veitsellä. Omasta mielestä pitan idea ehkä vähän kärsi tässä. Suurin miinus oli silti se, että Roban pitan pohjalle valuu falafelien paistorasva ja pari viimeistä haukkua ovat niin maukkaita, että jäljelle jää vain todella hyvä mieli. Tampereen pita jäikin selvästi kakkoseksi. Lopussa vielä tajusin, että eihän tässä mitää chiliä päällä ollut, eli tulisuusaspektikin jäi saavuttamatta.


Karo ei ollut ennen käynyt Fafa'sissa ja oli oikein tyytyväinen ruokaansa. Eli jos vertailukohtaa ei löydy, niin Tampereen Fafa's on oikein kelpo paikka ja itse falafelit ovat oikeasti todella maukkaita.


-Porilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti