10 maaliskuuta 2016

Hot Dogs ja Sriracha-majoneesi

Simo oli ehdottanut jo aiemmin, että pitäisi tehdä joku kerta itse hodareita. Ainoa ongelma oli, että onko mahdollista saada niistä edes jollain tavalla mielenkiintoisia, kun lähes kaikki aineet ostetaan suoraan valmiina kaupasta. Mietittiin jopa itse makkaran valmistamista, mutta tässä kohtaa ei ole vielä siihen tarpeeksi tietotaitoa. Sämpylöitä taas Lotta ei osaa kovin hyvin tehdä, mutta onneksi löydettiin Leivon Leipomon "Paremmat Hot Dog Sämpylät". Joku tuotekehityksessä on selvästi lukenut meidän ajatuksemme! Nakeiksi valikoitui S-marketin huimasta valikoimasta Saarioisten Grilliwurst Yrtti-Bratwurst tuoremakkarat, jotka olivat mukavan mausteisia eivätkä liian suuria. Makkaroita paistettiin pannulla 20 minuuttia kannen kanssa.


Sämpylöiden sisälle laitettiin perinteisesti ketsuppia, kurkkusalaattia ja sipulirouhetta, mutta myös sriracha-majoneesia. Sriracha-majoneesi valmistuu samaan tapaan kuin yrttimajoneesi.

Sriracha-majoneesi

1 kananmuna
2 dl öljyä
2 tl dijon sinappia
valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
puolikkaan limen mehu
1 rkl srirachaa

Laita kaikki aineet korkeaan pyöreään astiaan ja surrauta sauvasekoittimella alhaalta ylöspäin. Anna maustua jääkaapissa.

Tällä kertaa valkosipuli puserrettiin joukkoon ja maku oli ehkä jopa pehmeämpi. Hodareita pitää kyllä yrittää tehdä uudestaankin, varsinkin kesällä kun tuoremakkaroita on enemmän tarjolla. Nyt kun perusversioita on testattu, uskaltaa koittaa vaikka aasialaistyylisiä hodareita korianterin ja chilin kera tai jotain hapankaali tai coleslaw versiota.

-Porilainen&Mustamakkara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti