05 maaliskuuta 2016

Perjantailista vol. 9


Mustamakkara ei petä vaikka myöhässä onkin! Pahoittelemme siis perjantailistan ilmestymistä melkein vuorokauden myöhässä. Hektisen eilisen ansiosta listan julkaisu viivästyi, mutta näin lauantaina laatu on sitäkin parempi!

Maaliskuu avataan herkissä tunnelmissa Iron & Winen tahdissa. Tämä kappale The Trapeze Swinger on ehdottomasti lempibiisini kyseiseltä yhtyeeltä. Tämä kappale pitää myös laittaa listaan "opettele soittamaan kitaralla" kesäiltoja varten. On nimittäin kaikessa yksinkertaisuudessaan parhaimmillaan näin vain akustisen kitaran tahdittamana.

Edelleenkään mitään yksityiskohtaista tarinan kaarta tai hohtavaa punaista lankaa ei listan biiseistä saa rakennettua. Tällä viikolla lista kuitenkin alkaa hieman herkemmissä tunnelmissa ja poljento kasvaa loppuun päin mentäessä enemmän heiluttavampaan suuntaan.

Listalta löytyy muun muassa Flowhun saapuvan Ranskan synapopin suurlähettilään M83 uusin single, joka on tuttuun tyyliin erittäin miellyttävää kuunneltavaa. Toinen listalta tässä mainittamisen arvoinen kappale on So Happy, So Sad, joka on ruotsalaisen Laakson uusin single. Tämä bändi on varmasti monelle hyvin tuntematon ja suosittelenkin tutustumaan tämän yhtyeen aikaisempaan tuotantoon. Perin kummallista nimittäin on, ettei tämä yhtye ole saanut Suomessa kovinkaan suurta huomiota. Onhan yhtyeellä sukujuuret Suomessa ja suurimpina innoittajinaan mainitsevat muun muassa Juice Leskisen.

Listan loppupuolelta löytyy muun muassa muutaman kappaleen verran Lazerhawkia, joka Magic Swordin ohella on tämän hetken kuunnelluimpia bändejä taloudessamme. Olenkin hurahtanut viime viikkoina hyvin vahvasti tällaiseen Synthwave/Outrun tyyliseen musiikkiin, joka kyllä sopii mainiosti lumen alta paljastuvan kevään vastaanottamiseen!-Mustamakkara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti