25 maaliskuuta 2016

Perunarieskat Pulled Porkilla aasilaisittain


Meiltä jäi ehkä hieman tarkoituksellisestikin perunamuusia yli lihapullista. Lotta oli jo vähän aikaa himoitellut rieskoja, joten muusin lopusta taiottiin perunarieskoja ja pakastimen tyhjennys jatkui pulled porkin sulattamisella. Heitettiin vielä pohjalle avokadoa ja päälle srirachaa ja korianteria. Oli kyllä aivan järkyttävän hyvää! Pulled porkin maut imeytyivät pehmeään perunarieskaan ja avokado vielä kruunasi setin.


Perunarieskat 8 kpl

5 dl perunamuusia
2 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl ohra- tai kaurahiutaleita
1 dl spelttijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja tee kahdeksan ison kämmenen kokoista rieskaa. Taikina on aika tarttuvaa, joten käytä jauhoja taputellessasi rieskoja littanoiksi. Paista uunissa 10-15 minuutin ajan kunnes pinta on kauniin ruskea.

Pitkäperjantaita vietetään nyt Porin maisemissa, joten perjantailistakin tulee vasta huomenna. Eipä se silti olisi tänään ketään lohduttanutkaan, kun ei saa edes hymyillä niin että hampaat näkyy.

-P&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti