22 huhtikuuta 2016

Gastropub Kaleva


Tässähän on ollut kotioloissa pari pikkuprojektia meneillään. Simo on rakentanut vanhasta Crescentistä fiksiä ja Lotta maalaillut klassikkolundiaa uuteen uskoon. Lauantaina alkoi Lundian maalauksen katkut ällöttää, joten lähdettiin poikkeamaan Gastropub Kalevassa. Ihanaa kun kesä lähestyy ja vielä yhdeksältäkin taivas on valoisa. Jaksaa ihan erilain lähteä liikkeelle, kun ilma on lempeän  lämpöinen ja valoa riittää. Gastropub Kaleva on oivalla paikalla opiskelija-asuntola Domuksen alakerrassa. Paikassa on ennenkin ollut pubi, mutta Gastropub sopii tänne kuin nakutettu! Viimeksi ollaan käyty Domuksen pihassa 2012, kun Kati muutti Domukseen lääkisopintojen alussa. Kalevaan on jo aiemmin avattu Huurre, mutta paikka on silti kiva lisä Kalevan tarjontaan. 


Kalevan lista koostuu omien annosten lisäksi muiden Gastropubien tarjonnasta. Löytyy Sohon burgeria ja Tuulensuun safkoja eli aina ei tarvi lähteä keskustaan asti herkuttelemaan. Vaihtuvia hanoja on useampi kappale, mutta vakiona on herkullinen Palm. 

Olo ei ollut vielä kaikkein skarpein, joten lähettiin aika peruslinjalla liikkeelle. Simo söi Soho Burgerin ja Lotta Papuburgerin.


Soho Burger sisältää aurajuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia ja on oikein hyvää! 


Papuburgerin "pihvi" oli oikein oiva kasvisruoaksi, mutta alla olevaa majoa olisi voinut olla enemmänkin. Lautasella ei turhaa tilaa ollut ja annos oli oikein täyttävä.

Gastropub Kalevassa on sitä pubimaisuutta, joka The Bullista puuttui. Tila on jaettu eri osiin niin, että yksityisyys säilyi. Valot olivat hämärät ja pöytiä koristivat kynttilät. Paikalla oli isompaa seuruetta kuin myös ihan vain juomaan tulleita vakiasiakkaita, jolloin tila oli olohuonemaisempi. Mieleen tuli myös vähän Treffipub, mutta tamperelaisittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti