04 huhtikuuta 2016

Maritorin lounas ja asuntojen etsimistä


Viikonloppu vietettiin Tallinan matkalaisina, mutta nyt ollaan back in business. Hotellin heikko netti ei oikein kannustanut kirjoittamiseen.

Käytettiin koulusta vapaa tiistai asuntonäyttöihin. Päätarkoituksena oli käydä katsomassa kaksiota Hakaniemessä, mutta ajateltiin hyödyntää Helsinki-visiitti myös muitten potentiaalisten näyttöjen kiertämiseen.

Aamu alkoi Herttoniemen rannasta, jossa huomattiin asunnosta olevan näkymä tuttujen juuri ostettuun rivaritaloon. Vuokra-asunto ei sykähdyttänyt, mutta kun oltiin valmiiksi Hertsikassa, niin päätettiin hyödyntää lounastauko. Simolla oli kokemusta alueen lounasmestoista ja päädyttiin Maritorille, joka on siis Marimekon tiloissa oleva Juuren pitämä lounaspaikka. Paikkahan on todella inspiroiva, kun suurin osa lounastajista työskentelee Marimekolla. Toinen toistaan hienommin pukeutuneet erikokoiset ja -ikäiset naiset (oli siellä miehiäkin) nauttivat lounaistaan. Lounaspaikkakin henki Marimekkoa, kun astiat olivat omaa tuotantoa, samoin kuin lautasliinatkin. 

Lounas oli todella mieleinen. Pääruokavaihtoehtoina oli makaronivuokaa punaviinissä haudutetusta härästä sekä linssi-kurpitsapaistosta. Keittona toimi punajuuri-appelsiinikeitto ja jälkiruoaksi sai hedelmiä. Ruoka oli kohtuu kevyttä, mutta sopi toimistotyötä tekevälle ihmiselle hyvin. Hinta (11€) ei ole halvimmasta päästä, mutta laatu oli todella hyvää ja pelkästä miljööstä olisi voinut maksaa. Paikalle olikin eksynyt myös jonkun verran aasialaisia turisteja. Me skipattiin samassa rakennuksessa oleva Marimekon liike ja jatkettiin asuntonäyttöjä. Tuli vierailtua niin Itäkeskuksessa kuin Munkkisaaressakin, mutta oikea koti löytyi Hakaniemstä. Saatiinkin seuraavana päivänä soitto, että ausnto on meidän ja muutto tapahtuu 1.5.

Olo ei voisi olla tyytyväisempi! Hervannasta Hakaniemeen ja toivottavasti nyt pitkäksi aikaan.

Seuraa blogiani Bloglovinin avullaEi kommentteja:

Lähetä kommentti