08 huhtikuuta 2016

Tallinnan ravintolat: Kaks Kokka


Oltiin hieman petytty SfääRiin, ja epäiltiin jopa, että ollaanko liian vaativia asiakkaita. Päätettiin seuraavana päivänä testata naapuriravintola Kaks Kokka, kun shoppailukierroksen jälkeen iski nälkä. Kaks Kokka on Ö:n "pikkuveli" eli ei mitään fine diningia vaan rehellistä ruokaa. Ja ei vitsit mikä paikka! Melkein harmittaa että käytiin vain lounaalla ja syötiin vain pääruoat. Tänne pitää ehdottomasti ensi kerralla tehdä illalle pöytävaraus ja syödä pitkän kaavan kautta. Niin ja tämä on sellainen paikka, jota voi suosiolla suositella vaikka omille vanhemmille! Kehtaisin väittää, että parempi kuin Leib, joka oli meidän entinen suosikki.Perjantaina yhden maissa ravintolassa oli jonkun verran väkeä ja tarjoilija ohjasikin meidät upottavaan sohvaloossiin ikkunoiden ääressä. Lista oli sopivan laaja ja löydettiin molemmat listalta mieleistä syötävää.
Lotta valitsi simpukoita tomaattisessa kastikkeessa paahdetun leivän ja valkosipuliaiolin kanssa. Simpukat olivat herkullisia ja hieman tulinen kastike todella todella maukasta. Päälle oli vielä ripoteltu korianteria ja kokonaisuus toimi todella hyvin. Ruokajuomana tarjoilija suositteli roseeta, joka toimi todella hyvin.Simo valitsi lampaan paistia perunamuusin ja juuresten kera. Lammas oli tosi mehukasta ja perunamuusikin paaaljon parempaa kuin kotitehty. Annos oli perinteinen, mutta kokonaisuus toimi hyvin.


Vitsit oli hyvää toi Pöhjalan Uus maailma! Tehtiin tehoisku Kaubamajaan ja Rimiin ja napattiin kaikkia löytämiemme Pöhjalan oluita kotiinvietäviksi. Täytyy tehä näistäkin vähän arvosteluja korkkauksen yhteydessä. Alkostakin saa jotain näistä, mutta melkeen kaikki on tilausvalikoimaa... Tallinnassa oli tosi vaikea löytää hanoista mitään parempia oluita, vaan kaikki oli käytännössä pulloina. Sinänsä harmi kun hanasta kaadettuna maku on yleensä parempaa.


Loppulasku oli samaa luokkaa Sfäärin kanssa, jossa kyllä juotiin pari olutta enemmän. Mutta tänne ehdottomasti kannattaa mennä Tallinan reissun yhteydessä!

-P&M

2 kommenttia:

  1. Uus Maailmaa saa ainakin Hertasta ja K-Kampista. K-Kampissa muutenkin maan paras valikoima, myös virolaista pienpanoa, kuten Ollenautia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me törmättiin Uus Maailmaan jopa Nekalan K-marketissa! Muutenkin noi K-ketjun mestat tuntuu panostavan pienpanimo-oluisiin.

      Poista