07 huhtikuuta 2016

Tallinnan ravintolat: Kivi Paber Käärid ja Baar PudelMelkein meiän koko miniloman ajan Tallinnassa oli tosi harmaata, mutta lauantaiaamuna taivas oli kirkas ja krapulaa ei edellisen illan Off Flow:n jälkeen ollut näköpiirissäkään. Tarkoituksena oli nukkua tosi pitkään ja mennä vaikka tukevammalle aamupalalle hotellin ulkopuolelle, mutta Lotta heräsi jo kasin jälkeen ihan pirteenä. Eikun Simoa tönimään ja aamupalan jälkeen päätettiin käppäillä Telliskiven hipserimekkaan. Me käytiin Telliskivessä viimeksi pari vuotta sitten ja oliko paikka hieman muuttunut! Silloin sateisena kevätpäivänä koko mesta vaikutti tosi epäilyttävältä, mutta löydettiin tiemme F-Hooneseen ja Baar Pudeliin. Molemmat lafkat on vieläkin pystyssä ja varsinkin F-Hoone on saanut paljon kehuja. Se on tunnelmaltaan kyllä hieno mesta ja ikkunoista vilkuiltuna nuoriso on sinne löytänyt. (Kaikki siellä olleet olivat myös nyt kännykät kädessä et selvästi instamatskua heiän ruoat.)


Meillä ei ollu kauhea nälkä, joten päätettiin lomalaisina korkata terassikausi Pudelissa. Pudel on ihan ehdoton mesta oluiden ystäville! Hanassa on useampaa harvinaista olutta ja pulloissa vielä useampaa. Heiltä löytyy myös olutarvostelulista, jos ei oikein tiedä mitä tilaisi. Harmillisesti kuvia ei tullut otettua, mutta testattua tuli toffeesiideriä ja Holy Rollers'in Yippikayee-paikallisolutta.

Telliskivestä löytyy myös hienoja pikkukauppoja, jossa kannattaa pyörähtää. Tosi siistejä sisustustavaroita ja luonnonkosmetiikkapuoti, josta ei kyllä tarttunut mitään mukaan. Nälkää kasvatettuamme siirryttiin syömään. 


Kivi Paber Käärid tarjoaa gluteenittomia ruokia sekä oluita ja paikka on mukavan hipsteri. Meidän tarjoilija oli ihan paras tyttö, jonka englanti oli todella fluentia. Oltiin onneksi ajoissa, sillä ruokailun aikana paikka täyttyi täysin. 


Lotta tilasi lohta avokadorisoton kera (11,90 €). Lohi oli todella pehmeää ja herkullista, mutta risotto oli vähän turhankin mautonta ja ehkä annos kokonaisuudessaan turhan rasvainen. Toisenlainen risotto olisi voinut sopia ruokaan paremmin. 


Simon "burger" (12,90 €) sisälsi perinteisen leivän sijaan kukkakaalista tehdyn sämpylän. Pihvin piti olla medium, mutta täyskypsä se oli ja todella hajoavainen. Annos ei ollut niin herkullinen miltä näyttää, mutta gluteenittomaksi burgeriksi omaperäinen. Kokonaisuus jäi vetiseksi, sillä salsa ja sämpylä olivat aika muhjua. Ranut maistuivat todella herkulliselta dipin kanssa. 


Tuli myös testattua uusi paikallis olut: Pelgulinnan American Blonde Ale. Olut oli kivan kesäinen ja kuten tarjoilija sanoi: sopi myös olutta vähemmän juovan makuun. Kalan kanssa tämä oli oikein bueno. 


Jälkkäriksi vielä todella suklainen vadelmasuklaamutakakku. Ei vitsit toi oli tuhtia! Mutta niiiin hyvää. Ravintolaan voisi mennä toistekin vaikka vain tuon kakun takia. 

Telliskiven alueelle pääsee helposti myös ratikalla. Me vaan seurattiin ratikkalinjaa, niin päästiin perille. Vanhasta kaupungista paikalle pääsee kyllä lyhyempiäkin reittejä eli kannattaa Tallinnan reissun yhteydessä poiketa!


-P&M

1 kommentti: