06 huhtikuuta 2016

Tallinnan ravintolat: SfääR Resto


Me saavuttiin torstai-illasta Tallinnaan ja tsekattiin hotelli Metropoliin Rotermannissa. Ei oltu varmoja etukäteen mitä meitä odottaisi, kun varattiin hotelli, mutta yllätys oli positiivinen: huoneet olivat siistejä ja meiän ikkunoista näkyi SfääR, Ö ja Kaks Kokka. Lähdettiin heti ekana iltana testaamaan SfääR. Lotta oli lukenut paikasta paljon hyvää ja torstai-ilta vaikutti tarpeeksi rauhalliselta mennä sinne.


SfääR on trendikäs paikka, jonka yhteydessä on myös vaateputiikki, ja niin kuin arveltiin, paikassa oli aika hiljaista torstai-iltana. Ei syöty kun pääruoat ja jälkkärioluet, mutta paikka ei ihan vakuuttanut. Mentiin aika klassikkolinjalla.Lotta söi vasikan maksaa juuriselleri-perunasoseen ja kermaisen kastikkeen kera (14,5 €). Maksa oli paistettu brandyssa ja jätetty rehellisen vaaleanpunaiseksi. Itse maksa oli todella pehmeää ja herkullista, mutta annos kokonaisuudessaan jäi hieman pliisuksi. Erilainen kastike olisi saattanut tehdä annoksesta kiintoisamman tai antanut edes jotain särmää.


Simo valitsi ankanrintaa (15 €) kasvisten kera. Ankanrinta oli hyvää, mutta sen leikkaaminen tarjolla olevalla veitsellä oli melkein mahdotonta. Kasvikset olivat ihan hyviä ja liemi oli älyttömän herkullista! Se vain oli turhan litkua, että siitä olisi voinut kunnolla nauttia. Myös tarjoiluastia ei oikein toiminut ruokailussa.


Ruokajuomana nautittiin paikallisen Holy Roller's panimon oluita. APA ja Red Rye IPA olivat molemmat todella hyviä ja hintakaan ei ollut paha. Haluttiin jäädä vielä hetkeksi istuskelemaan ja nautittiin toisetkin oluet ruoan jälkeen. Simo joi Mikkellerin Black Holen ja Lotta saman panimon Baby Tigerin. Black Hole oli kyllä niin hyvää! Haju muistutti kynsilakkaa, mutta maku on älyttömän tiukka ja tumma.Vaikka SfääR ei oikein vakuuttanut, niin palvelu kyllä oli erittäin hyvää ja meidän fiiliksiä käytiinkin pariin kertaa kyselemässä. Tuskin itse tulee toista kertaa mentyä, mutta en lähtisi haukkumaankaan.

-P&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti