19 huhtikuuta 2016

Testissä Burger Bar The Bull


Melkein koko viime viikko ja varsinkin viikonloppu on mennyt karseessa kevätflunssassa.  Olo on vaihdellut ihan ok:n ja totaalilamautumisen välillä ja sunnuntain suurin ponnistus oli kauppaan kävely. Ehkä näin alkavan viikon myötä tautikin lähtisi taittumaan...


Torstain kampaajan jälkeen treffattiin Simon kanssa The Bullissa, joka on siis uusi mesta Hatanpään valtatiellä. Paikka on keskittynyt burgereihin ja mainostaa itseään "Not so fine dining" -sloganilla. Kuva on otettu ennen avaamista ja paikkaan oltiinkin rakennettu myös pieni terassi.


Konsepti Bullissa on hieman erilainen. Listalta löytyy melkein 30 eri burgeriannosta ja pari muuta ruokaa. Alkuosan perusburgerit sisältävät 250 g pihvin, kun taas viereisissä annoksissa lihan/kanan/kasvisjutun määrä vaihtelee. Myös perusburgerit voi tilata pienemmällä pihvillä, joka olisi ollut itsellekin hyvä veto. Pointsit muuten siitä, että listalta löytyi parikin kasvisburgeria, joista toinen oli muistaakseni myös vegaaninen! Burgerin lisukkeet eli majo, tomaatti, punasipuli ja suolakurkku tarjoillaan annoksen vieressä. Ajateltiin aluksi, että ne kuuluisi laittaa väliin, mutta puolikkaat pikkuluumutomaatit ja suolakurkut olivat tähän liian isoja, ja tarjoilija kertoikin, että ideana olisi haukata niitä välissä. Annokset myös syötiin käsin, mutta haarukoita ja veitsiä oli tarjolla.Lähdettiin aika varmoilla annoksilla liikkeelle: Lotta valitsi Garlic burgerin ja Simo Cheese Bacon & BBQ:n. 


Cheese Bacon & BBQ oli oikein mehevää ja kastike kosteutti kokonaisuuden hyvin. Jos jotain pitää korostaa, niin tämän paikan pihvit olivat täydellisiä hintaansa nähden! Lihassa oli hyvä paistopinta, mutta keskusta oli jätetty juuri sopivan pinkiksi. Seurana annoksessa oli jepat ranut, ei mitään mindblowingia, mutta silti jotenkin normaalia parempaa. 


Garlicissa ei valkosipulia säästelty! Kastike oli todella valkosipulinen, mutta jäi kakkoseksi BBQ burgerille. Burgeri ei ollut ihan niin kostea, mutta herkullinen joka tapauksessa. Sämpylä oli myös tosi hyvä ja gluteenittoman olisi saanut euron lisähintaan. Pihvin koko vaikeutti käsillä syömistä, ja omaan makuun haarukka ja veitsi on mieluisampi syöntitapa.
Paikkana The Bull eroaa todella paljon muista Gastropubeista, tai ainakin niistä, missä me ollaan käyty. Tila on todella avoin ja valoisa, eikä kovin suuri. Tänne on kiva tulla syömään vaikka lounasta, mutta istuskeluun ja illanviettoon tila ei sovi samalla tavalla. Koska tila on avoin, akustiikka kärsii ja naapuripöytien jutustelut kuuluvat liiankin hyvin. Kohderyhmäksi sopiikin ehkä paremmin pikkasen siistimmät ihmiset, jotka eivät oikein välitä Sohon rosoisuudesta tai Tuulensuun intiimistä tunnelmasta. 

Oli myös mukavaa, kun tarjoilija kysyi palautetta ja sitä myös annettiin. Kehitysideat otettiin vastaan ja mielipide oli helppo antaa. Yleensä kun suomalaisena ei kehtaa antaa kritiikkiä, niin tämä lähestymistapa oli piristävä.

The Bull sopii paikalleen ja tuo ainakin selvää vaihtelua muihin Gastropubeihin verrattuna. Inez tietty on aivan oma lukunsa hieman erilaisena osana ketjua, mutta sinne ei mennäkään syömään burgereita.

-P&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti