15 toukokuuta 2016

Hiljaisen elämän viikot

Päivät ovat kuluneet kuin siivillä ja kotoilu epäjärjestyksen keskellä jatkuu. Keittiön tilanpuutosproblematiikka on ratkaistu käyttämällä muuttolaatikoita tarpeellisen tavaran noukkimiseen ja säilömiseen. Elämä Sörkässä on siis asettunut uomiinsa, mitä nyt kahvit keitettiin makuuhuoneen puolella kun puolet keittiön sähköistä oli katkennut yöllä ja sulakeboksin avaamiseen meni tovi. Oli sentään sähkösuunnittelija ollut osaava ja jääkaappi oli eri sarjassa muun keittiön kanssa.

Tää viikko on mennyt Helsinki-Tampere väliä reissatessa kun piti hoitaa viimeisetkin tentit pakettiin. Loppuvastuksena ollut betonirakentaminenkin meni paremmin kuin ois kuvitellu eli hyvin mielin pystyi käymään Hookissa partypackillä!


Meillä viime viikonloppu meni äitienpäivätohinoissa kun vierailtiin molempien perheiden luona. Kumpaakin sukuun on tullut pari pikku heeboa lisää viime syksyllä ja päästiinkin leikittämään pikkukavereita mielinmäärin. Huomaa kuinka koko paketti menee uusiksi kun lapset tulevat kuvaan. Nään tän vain hyvänä asiana kun jokaiselle riittää ihmetyksen aihetta pienten tehdessä milloin mitäkin. Lapset jotenkin yhdistävät perheitä lisää ja voin vain kuvitella kuinka mielenkiintoista on nähdä pienestä ihmisestä kasvavan nuoren taikka aikuisen. Kuitenkin itsekin on ollut joskus niin pieni ja sukulaiset ovat nähneet oman kasvun ja ehkä heijastavat sinua myös sen kautta.


Äitienpäivälle tehtiin gluteenittomia ja laktoosittomia pikkuleivoksia. Pohjana oli Hesarin sitruuna-kookospiirakka, jota siis vähän modifoitiin kun Prismasta oli lemon curd loppu ja haluttiin tehdä viemisiä myös Kangasalle.Gluteenittomat ja laktoosittomat kesäleivokset 
14 kpl

Pohja
100 g laktoositonta voita
1 dl ruokosokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelijauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1 keltuainen
suolaa

Täyte

Vadelma-granaattiomenahilloa 
tai 
haluamaasi hilloa 
tai 
lemon curdia
250 g laktoositonta mascarponea
1,5 dl tomusokeria
tuoreita marjoja

Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi joukkoon jauhot, sokeri ja sitruunan kuori. Lisää lopuksi keltuainen, muodosta pallo ja jätä jääkaappiin lepäämään, kunnes uuni on lämmin (200 astetta).  Muotoile muffinssivuokiin taikinasta pohja, eli nosta taikinaa hieman myös reunoille. Metallisilla muotoille lopputulos olisi varmasti sievempi. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet kultaisen värin. Anna pohjien jäähtyä ja tee mascarponetäyte eli sekoita mascarponeen sokeri. Laita jokaisen pohjan päälle hieman hilloa, nokare mascarponea ja tuoreita marjoja. Kannattaa syödä aika sukkelaan!

Ihan parasta kun mascarponeakin löytyy nykyään laktoosittomana! Sukujuhliin voi hyvillä mielin tehdä klassista tiramisua, eli teekkariversiona jallu-tiramisua. Kuvasaldo on vähän vähäinen, kun 200 viikonlopun aikana otetusta kuvista 90 prosenttia sisältää pikkuihmisen, eikä niitä kuvia viitsi julkiseen jakoon laittaa. Onneksi rajatustakin kuvasta näkyy viikonlopun tunnelma.


-Porilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti