15 toukokuuta 2016

Kolme juuston parsapiirakka


Tätä piirakkaa tuli tehtyä vielä Hervannassa asustellessa, kun Lidliin oli tullut ekat parsat ja niistä piti jotain syötävää keksiä. Lopputuloksena oli tuhti piirakka, johon sai upotettua viimeisetkin juuston jämät.

Yhdistelin useampaa ohjetta ja kaikkea mitä jääkaapista löytyi, mutta lopputulos oli silti oikein onnistunut.
Kolmen juuston parsapiiras

Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vahvaa juustoa (esim. parmesan)
4 rkl vettä

Täyte
5-7 kpl parsoja
ilmakuivattua kinkkua
kirsikkatomaatteja
75 g valkohomejuustoa
0,5 dl raejuustoa
2 kananmunaa
mustapippuria
loraus maitoa tai kermaa

Nypi pohjan ainekset sekaisin ja lisää viimeisenä vesi. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Katkaise parsoista pois puiseva alaosa taivuttamalla parsaa päistä, jolloin puinen osa katkeaa pois. Keitä pari minuuttia ja siirrä kylmään veteen. Sekoita keskenään haarukalla pehmennetty valkohomejuustoa ja muut "nestemäiset" ainekset. Laita esipaistetun pohjan päälle ensin parsat, puolitetut tomaatit ja ilmakuivattu kinkku. Kaada päälle täyte ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Päälle sopii esimerkiksi basilika.

Tällä hetkellä parasta ajanvietettä on mahtava norppalive, jonka kautta voi seurata saimaannorppaa (tai kiveä). Kameran on paikan päällä toukokuun loppuun asti ja on aiheuttanut itsessä riemunkiljahduksia kun palleroinen norppa pyörähtää ympäri tai vain lekottelee kevät auringossa. Kelepaisi itsellekin.-Porilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti