18 kesäkuuta 2016

Perjantain afterwork burgerit Kujassa


Vihdoin ollaan saatu elämä järjestykseen ja töiden jälkeen voi tehdä muutakin kun laittaa kämppää kuntoon. Tän asunnon puutteiden reklamointiin ollaan kyllä jouduttu tuhlaamaan aikaa enemmän kuin laki sallii, mutta nyt mieli lepää kun suurin osa ongelmista on korjattu. Pitänee vähän avata asiaa enemmänkin joku kerta ja näyttää samalla, millainen koti ollaan saatu itsellemme tehtyä. Alla vähän sneak peakia ruokailutilaan.


Töissä on parina viime viikkona ollut varsinkin perjantaisin normaalia raskaampaa, mutta tämä viikko oli ihana poikkeus! Kotiin päästessä mieli oli kevyt ja vatsa tyhjä, joten päätettiin käppäillä lähikuppila Kujaan, jonka burgereista oltiin kuultu paljon hyvää. 


Kuja sijaitsee Hakaniemessä aika lähellä toria ja on tyyliltään ehkä sellainen rento,Muta mutta inan trendikkäämpi paikka kuin vaikka Sävel. Olutvalikoima hanassa oli suppeahko, mutta sisälsi pari vaihtuvaa hanaa. Pullotuotteita olikin paljon laajempi valikoima. 

Selvästi Kuja on tosi suosittu, sillä iso osa pöydistä oli varattu. Me saavuttiin paikalle ehkä viiden maissa, mutta kun lähdettiin niin suurin osa paikoista oli jo täytetty. Ruokalista ei ollut turhan laaja ja kaikki tilattiin ja maksettiin etukäteen tiskille. Oltiin ehkä vähän tylsiä ja otettiin molemmat Kujan burgerit, joihin sai itse päättää lisukkeen. Oli aika yllätys, että lisukevaihtoehtona olevat sipsit eivät olleetkaan mitään itsetehtyjä perunalastuja, vaan ihan kaupan tavaraa. Pienessä mielessä kyseenalaistin, että ketä edes haluaa tilata ruokansa lisukkeeksi bulkkisipsejä?

Juomapuolena toimi Iisalmen IPA ja Plevnan Cotton Ale. Jälkimmäinen varsinkin oli hyvin nimensä veroinen pehmeänä ja vaahtoavana oluena. Ruokia saatiin jonkun aikaa odotella ja useampi ihminen kävi hakemassa take away-annoksia tänä aikana. Onneksi sivutilassa pystyi seuraamaan näytöltä Ruotsi-Italia ottelua, joka harmillisesti päättyi Italian voittoon. Zlatanilla ois ollu tsäänssit tehdä maali, mutta ei ku ei.


Kujan burgeri on massiivinen. Annos on ihan jäätävän iso ja sisältää ihan kaikkea mitä voisi perusburgerin sisään kuvitella: majoa, tomaattia, punasipulia, suolakurkkua, paistettua kananmunaa ja coleslawta. Pihvikin on todella iso ja päällä on kunnon siivu juustoa. Harmillisesti pihvi oli läpikypsä ja todella tiheä, jolloin kokonaismaku jäi aika heikoksi. Vaikka olikin mahtavaa että burgerissa oli kaikkea, niin samalla kokonaisuus oli aika sekava. Burgeri tulikin syötyä vähän kuin osissa ja loppupeleissä annoksesta tuli syötyä alle puolet. 


Kuja kyllä paikkana vaikutti viihtyisältä ja sinne tulee varmaan mentyä toistekin. Listalla oli ihan mielenkiintoisen kuuloisia annoksia ja lähikuppila on aina lähikuppila.

-P&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti