13 elokuuta 2016

Flow 2016 Day 1


Flow Festival pärähti käyntiin eilen sääjumalien hellässä huomassa. Sadekuurot loppuivat iltapäivään ja loppuaika saatiinkin nauttia auringonpaisteesta ja kylmenevästä syysillasta. Tänä vuonna kiinnostavat esiintyjät painottuvat vahvasti perjantaille ja sunnuntaille, joten lauantain voi viettää hieman rennommin. Ollaan vielä saatu Simon sisko mestoille, joten seurakin on parasta A-luokkaa.Ilta alkoi valtavalla virheellä, kun yritettiin festareille sisään seitsemältä, eli samaan aikaan kuin koko muu Helsinki.  Oltiin totta kai missattu jo illan ensimmäinen keikka ja jonossa vierähti puoli tuntia. Elias Goldin keikalla sentään tajuttiin mennä ajoissa, sillä samainen Zalando Factory ei ole koolla pilattu. Simo muotoili hyvin, että Elias Goldin musiikki on kuin Reino Nordin ilman turhaa lässynläätä, Jätkä veti todella tunteella ja sai yleisön hienosti mukaan. Vaikka musiikki onkin hyvin (teini)poppista, niin sanoitukset ja sovitukset tekevät siitä hyvin uskottavaa ja mieleen tulee hieman yhden hengen Scandinavian Music Group.

Perjantain ehdottomasti paras keikka oli Red Arenalla kuultu tunteellinen veto Mikko Joensuulta. Artisti on julkaissut levynsä Amen 1 jo keväällä, mutta omaan korvaan kappaleet kuulostivat lähinnä gospel-musiikilta. Flowssa Joensuu soitti 15 henkisen orkesterin kanssa koko tulevan albuminsa Amen 2:n ja musiikki oli todella lumoavaa ja herkkää. Tämän tyylinen musiikki saattaisi sopia paremmin klubille, mutta ehdottoman hienoa oli päästä näkemään mies Flowssa. Musiikin lisäksi myös visuaaliseen ilmeeseen oltiin panostettu isolla kädellä,


Perjantain ehdottomasti huonoin keikka oli Massive Attackin ja Young Fathersin, mutta heitä ei voi siitä syyttää. Päälavan edusta on tänä vuonna huonosti suunniteltu, sillä molemmin puolin on joko ruokakojua tai juomatelttaa. Toisin sanoen koko keikan ajan edestäsi tai takaa ramppaa ihmisiä läpi. Keskittyminen hieman psykedeelisempään Massive Attackiin ei onnistunut ja kaiken kruunasi todella humalaiset keski-ikäiset fanit, joiden hortoilu oli aika säälittävää katseltavaa.


Päivän paras tyyli löytyi Samilta, jolla oli alkuperäis-vintage Torstain tuulipuku ja Keisterin Ukkeli-paita.

Päivän paras ruoka oli Sandron possuburger ja bataattiranskalaiset. Pelkkä burgeriannos olisi ollut enemmän kuin tarpeeksi, mutta ahneus kannatti, sillä bataattiranut olivat taivaallisia. Sandron annosten ympärillä on useampaa herkullista "tahnaa", johon oli myös hyvä dippailla ranuja.


Lauantain suositukset tulevat Simolta. Tänään kannattaa siis ainakin tsekata (sateesta huolimatta):
  • 17:00 Main Stage - Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana feat. Agit-Cirk - Tähän ei varmaan keretä, mutta meininki olisi kova
  • 18:00 Black Tent - View - Koska Pori
  • 20:00 Bright Balloon 360 Stage - Mopo & Ville Leinonen - Paras lava, mielenkiintoinen kollektiivi
  • 21:00 Mainstage - Last Shadow Puppets - Perus brittirokkia, kulttibändi
  • 22:00 Lapin Kulta Red Arena - M83 - Bileet! 
  • TAI 22:00 Bright Balloon 260 Stage - Dungen - Psykerokkia, mielenkiintoisen oloinenHauskaa Flowta!

-P&M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti