27 elokuuta 2016

Hanko ja Tammisaari


Vietettiin minilomalauantai ja lähdettiin autolla huristelemaan kohti Hankoa. Taisi olla kesän viimeinen hellepäivä, kun kehtasi lähteä shortseissa liikkeelle ja pitihän siitä päästä nauttimaan. En ollut ennen Hangossa tai Tammisaaressakaan käynyt, mutta molemmat paikat olivat niin kivoja, että ensi kesänä pitää päästä uudestaan! Helsingistä ajaa vajaassa parissa tunnissa Hankoon, mutta me otettiin menomatkalla pieni kiertotie kahvipaussina Tammisaaren kautta.

Tammisaaressa on tunnelmallinen vanha kaupunki, joka ei kyllä ihan vedä vertoja esimerkiksi Rauman vanhalle kaupungille, jossa ollaan hyvin valjastettu puutalot kahviloiksi ja kaupoiksi. Käytiin kahvila Carl de Mummassa, jonka korvapuusti oli jäätävän iso ja kahvi erittäin hyvää. Välipalan jälkeen oli myös energiaa lähteä tutkimaan ympäristöä.


Tammisaaresta Hankoon ei ollut enää pitkä matka, mutta ajateltiin ottaa maisemareitti, joka tyssäsi kaatuneeseen puuhun. Eikun pakki päälle ja takaisin samaa reittiä. Löytyipä ainakin hyvän näköistä marjastusmetsää.

Hanko on siinä mielessä mielenkiintoinen, että matkalla oli aikas paljon teollisuusrakennuksia ja vain rantaviiva oli sympaattisempi puutaloineen kaikkineen. 


Syömässä käytiin Ravintola Piratessa, joka oli Googlessa saanut hyvät arvioinnit. Testattiin totta kai burgerit, jotka olivat ihan ok, mutta enemmän tuli Amarillo mieleen, kuin joku Helsingin paikka.


Smokehouse burgerissa (17,70€) oli pihvin lisäksi vielä ylikypsää härkää, eli lihaa lihalla. Tuhti annos, mutta ehkä liika oli liikaa.


Luxus burger (19,80€) sisälsi Hereford-pihvin lisäksi raclette-juustoa sekä parmesaaniranut. Parmesaani oli lastuina, joten jäi aika turhiksi paloiksi. Hintaansa nähden burgereiden olisi olettanut olevan parempiakin, mutta ehkä sijainnilla oli aika paljon tekemistä. Ravintoloita oli tuossa rantaviivan terassilla useampi, joten valinnan varaa on ja terassit olivat todella suuria ja aurinkoisia jokaisessa.

Hienon päivän kruunasi vielä jäätelöannokset Helsingin Jäätelötehtaalta kaivarissa. Kesää tulee kyllä taas ikävä, mutta kyllä se sieltä taas uudestaan tulee.


Porissa muuten oli tänään surffauksen SM-kisat! Olisi ollut hauska mennä pööpöilemään, mutta matka-aika taas turhan pitkä. Ehkä ensi vuonna kisat olisi Porvoossa, niin Stadin asukitkin viitsii matkustaa. Kisojen paikka ja aika siis määräytyvät kelien mukaan ja tällä myrskytuulella parhaat aallot olivat nyt Porissa.

-Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti